Morcovi rasi cu fructe

Stoarcem lamaia in prima faza. Morcovii se dau pe razatoare si se pun intr-o salatiera. Se curata portocala (indepartandu-se si membrana alba), apoi s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g morcovi
  • 7 lamaie; 1 portocala
  • 4 linguri branza proaspata de vaci
  • 1 fir de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei (dupa gust)

Mod de preparare

Stoarcem lamaia in prima faza. Morcovii se dau pe razatoare si se pun intr-o salatiera. Se curata portocala (indepartandu-se si membrana alba), apoi se taie rondele. Se amesteca portocalele si zeama lasata de ele cu morcovii, apoi cu merele, taiate felii subtiri si stropite in prealabil cu zeama de lamaie. Se toaca patrunjelul.

Se amesteca branza cu zeama de lamaie ramasa, apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se poate adauga si putina boia de ardei, dupa preferinta. Se amesteca acest sos cu morcovii si fructele.

Compozitia se presara cu patrunjel verde si se da la rece pana se intrepatrund aromele.
Acest preparat se serveste ca aperitiv

Alte retete recomandate

Zacusca de ciuperci

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori