Musaca cu piure de cartofi

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa calda. Dupa trei sferturi de ora se ia oala de pe foc si se face un piure obisnuit, turnind pest

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg cartofi
  • 1 ceasca de lapte dulce
  • sare
  • 1 lingura de unt
  • 500 ml suc de rosii
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe
  • 1 felie de paine
  • 1 ou
  • ulei
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa calda. Dupa trei sferturi de ora se ia oala de pe foc si se face un piure obisnuit, turnind peste cartofi o cescuta de lapte si o lingura de unt. Se sareaza piureul dupa gust si se lasa deoparte.

Carnea tocata se amesteca cu cele doua cepe, cu o felie de paine inmuiata in apa rece si se caleste in ulei incins. Se lasa sa scada zeama pe care o lasa carnea, dupa care se ia de pe foc, se adauga oul si se omogenizeaza cu sarea si piperul necesare.

Se unge o cratita cu peretii inalti cu unt, se pune un strat de piure, apoi un strat de carne si se acopera cu piure. La sfarsit se acopera piureul cu sos de rosii picant sau indulcit si se introduce cratita in cuptor si se tine o ora, la foc potrivit.
Musacaua se serveste calda, taiata felii groase, cu salata de sezon.

Alte mancaruri cu legume;

Mazare cu carnaciori

Ciuperci umplute

Salata de sfecla rosie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori