Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa calda. Dupa trei sferturi de ora se ia oala de pe foc si se face un piure obisnuit, turnind pest
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa calda. Dupa trei sferturi de ora se ia oala de pe foc si se face un piure obisnuit, turnind peste cartofi o cescuta de lapte si o lingura de unt. Se sareaza piureul dupa gust si se lasa deoparte.
Carnea tocata se amesteca cu cele doua cepe, cu o felie de paine inmuiata in apa rece si se caleste in ulei incins. Se lasa sa scada zeama pe care o lasa carnea, dupa care se ia de pe foc, se adauga oul si se omogenizeaza cu sarea si piperul necesare.
Se unge o cratita cu peretii inalti cu unt, se pune un strat de piure, apoi un strat de carne si se acopera cu piure. La sfarsit se acopera piureul cu sos de rosii picant sau indulcit si se introduce cratita in cuptor si se tine o ora, la foc potrivit.
Musacaua se serveste calda, taiata felii groase, cu salata de sezon.
Alte mancaruri cu legume;
Mazare cu carnaciori
Ciuperci umplute
Salata de sfecla rosie
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacAm facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu...
Tort din turta dulceEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraDe multa vreme am in plan sa fac pate, dar tot am omis reteta din diferite motive. Imi pare rau ca fac asa de rar, dar mi-am...
Pate de casaDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii