Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa calda. Dupa trei sferturi de ora se ia oala de pe foc si se face un piure obisnuit, turnind pest
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa calda. Dupa trei sferturi de ora se ia oala de pe foc si se face un piure obisnuit, turnind peste cartofi o cescuta de lapte si o lingura de unt. Se sareaza piureul dupa gust si se lasa deoparte.
Carnea tocata se amesteca cu cele doua cepe, cu o felie de paine inmuiata in apa rece si se caleste in ulei incins. Se lasa sa scada zeama pe care o lasa carnea, dupa care se ia de pe foc, se adauga oul si se omogenizeaza cu sarea si piperul necesare.
Se unge o cratita cu peretii inalti cu unt, se pune un strat de piure, apoi un strat de carne si se acopera cu piure. La sfarsit se acopera piureul cu sos de rosii picant sau indulcit si se introduce cratita in cuptor si se tine o ora, la foc potrivit.
Musacaua se serveste calda, taiata felii groase, cu salata de sezon.
Alte mancaruri cu legume;
Mazare cu carnaciori
Ciuperci umplute
Salata de sfecla rosie
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii