Se aleg vinete tinere cu putine seminte. Li se inlatura coditele, apoi se spala cu apa rece si se taie felii groase de 3-4 cm. Se presara feliile de
Se aleg vinete tinere cu putine seminte. Li se inlatura coditele, apoi se spala cu apa rece si se taie felii groase de 3-4 cm. Se presara feliile de vinete cu sare si se pune peste ele o planseta de lemn, iar deasupra se pune o greutate care se lasa asa cel putin doua ore. Se scot feliile de sub greutate, se spala in mai multe ape si se pun la calit in ulei fierbinte. Se scot cand s-au inmuiat usor si se lasa pe o farfurie, timp in care se caleste carnea. In uleiul ramas de la vinete se pun cele doua cepe tocate marunt, carnea tocata si cateva rosii decojite, taiate felii subtiri. Cand amestecul nu mai are suc, se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune peste amestec un ou, se omogenizeaza, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se unge o cratita cu peretii inalti cu unt sau cu ulei, se asaza pe fundul ei un strat gros de vinete, peste care se pune un strat de carne. Se acopera cu restul vinetelor, deasupra lor se pune un strat de felii de rosii fara coaja, se acopera cu apa calda si se introduce cratita in cuptor pentru o ora, dupa care se sareaza sosul, se presara deasupra patrunjel tocat marunt si se mai lasa o ora.
Musacaua se serveste fierbinte, cu salata de rosii picanta.
Alte retete culinare:
Castraveti bulgaresti
Zacusca cu ciuperci
Musaca de dovlecei
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii