Se aleg vinete tinere cu putine seminte. Li se inlatura coditele, apoi se spala cu apa rece si se taie felii groase de 3-4 cm. Se presara feliile de
Se aleg vinete tinere cu putine seminte. Li se inlatura coditele, apoi se spala cu apa rece si se taie felii groase de 3-4 cm. Se presara feliile de vinete cu sare si se pune peste ele o planseta de lemn, iar deasupra se pune o greutate care se lasa asa cel putin doua ore. Se scot feliile de sub greutate, se spala in mai multe ape si se pun la calit in ulei fierbinte. Se scot cand s-au inmuiat usor si se lasa pe o farfurie, timp in care se caleste carnea. In uleiul ramas de la vinete se pun cele doua cepe tocate marunt, carnea tocata si cateva rosii decojite, taiate felii subtiri. Cand amestecul nu mai are suc, se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune peste amestec un ou, se omogenizeaza, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se unge o cratita cu peretii inalti cu unt sau cu ulei, se asaza pe fundul ei un strat gros de vinete, peste care se pune un strat de carne. Se acopera cu restul vinetelor, deasupra lor se pune un strat de felii de rosii fara coaja, se acopera cu apa calda si se introduce cratita in cuptor pentru o ora, dupa care se sareaza sosul, se presara deasupra patrunjel tocat marunt si se mai lasa o ora.
Musacaua se serveste fierbinte, cu salata de rosii picanta.
Alte retete culinare:
Castraveti bulgaresti
Zacusca cu ciuperci
Musaca de dovlecei
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii