Musaca din legume gradinar

Pentru musaca din legume gradinar ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 250 ml sau 250 ml apa si 1/2 cub MAGGI de gaina
  • fasole verde proaspata/conserva - 225 g/150 g
  • untura/ulei - 120 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • orez - 75 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 150 g
  • varza dulce - 150 g
  • dovlecei - 150 g
  • cartofi - 250 g
  • rosii - 400 g
  • lapte - 200 ml
  • faina - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • smantana - 100 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru musaca din legume gradinar ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. telina se curata de coaja, se spala si se taie felii subtiri. Dovleceii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se scot semintele si se taie felii. Fasolea proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se raceste si se taie bucati. (Fasolea conservata se spala sub jet de apa rece, se scurge si se taie bucati.) Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa, morcovii, telina, varza, dovleceii si cartofii se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 50 ml supa de oase. Se adauga sare si piper. Orezul se inabusa in 25 g untura sau ulei, se adauga restul de supa de oase si se introduce la cuptor. Legumele inabusite, orezul, fasolea verde, 1 din rosii si restul de legume se aseaza pe straturi intr-o tava unsa cu 20 g untura sau ulei. Din faina dizolvata in lapte, oua si smantana se prepara o compozitie care se toarna deasupra legumelor din tava. Se presara patrunjel verde si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Musacaua din legume gradinar se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide