Musaca din legume gradinar

Pentru musaca din legume gradinar ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 250 ml sau 250 ml apa si 1/2 cub MAGGI de gaina
  • fasole verde proaspata/conserva - 225 g/150 g
  • untura/ulei - 120 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • orez - 75 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 150 g
  • varza dulce - 150 g
  • dovlecei - 150 g
  • cartofi - 250 g
  • rosii - 400 g
  • lapte - 200 ml
  • faina - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • smantana - 100 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru musaca din legume gradinar ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. telina se curata de coaja, se spala si se taie felii subtiri. Dovleceii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se scot semintele si se taie felii. Fasolea proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se raceste si se taie bucati. (Fasolea conservata se spala sub jet de apa rece, se scurge si se taie bucati.) Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa, morcovii, telina, varza, dovleceii si cartofii se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 50 ml supa de oase. Se adauga sare si piper. Orezul se inabusa in 25 g untura sau ulei, se adauga restul de supa de oase si se introduce la cuptor. Legumele inabusite, orezul, fasolea verde, 1 din rosii si restul de legume se aseaza pe straturi intr-o tava unsa cu 20 g untura sau ulei. Din faina dizolvata in lapte, oua si smantana se prepara o compozitie care se toarna deasupra legumelor din tava. Se presara patrunjel verde si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Musacaua din legume gradinar se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Bucataras.RO

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

A venit vara, iar deserturile la pahar sunt vedete la noi! Sunt week-end-uri in care gatesc mai mult si nu mai am chef de...

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj