Orez cu legume a la Provence

Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu coaja cu tot. Rosiile se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 zucchini mic
  • 1 – 1 ardei verde si rosu
  • 200 g ardei
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura condiment provensal
  • sare
  • piper
  • 600 g ciuperci
  • 40 ml supa de carne (din cub concentrat)
  • 200 g orez cu bob lung
  • 4 – 5 fire de patrunjel verde

Mod de preparare

Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu coaja cu tot. Rosiile se oparesc si se cojesc, se taie felii subtiri. Ardeii se curata de seminte si se taie felii. Se curata cartofii si ceapa, se taie rondele. Zarzavatul pregatit se asaza in vasul hidratat, se adauga usturoiul pisat, condimentele, sare si piper dupa gust. Se amesteca. Se acopera cu capacul si se da la cuptorul rece care se va incalzi pana la 220°C, cca 40 de minute pana se calesc zarzavaturile. Se curata ciupercile, se taie felii. Supa de carne se pune sa dea un clocot.Se scoate vasul din cuptor, se adauga ciupercile, orezul si supa, se amesteca cu zarzavaturile si se da din nou la cuptorul de 200°C, timp de 30 de minute. Se presara patrunjel verde deasupra, se serveste direct din vasul de lut. Se poate oferi parmezan sau telemea de oaie. Este o potrivit si pentru o masa cu un singur fel de mancare.
Alte retete

Orez cu ciuperci

Placinta cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Desert prajitura cu mere
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere

Reteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot...

Desert prajitura cu mere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa