Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu coaja cu tot. Rosiile se
Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu coaja cu tot. Rosiile se oparesc si se cojesc, se taie felii subtiri. Ardeii se curata de seminte si se taie felii. Se curata cartofii si ceapa, se taie rondele. Zarzavatul pregatit se asaza in vasul hidratat, se adauga usturoiul pisat, condimentele, sare si piper dupa gust. Se amesteca. Se acopera cu capacul si se da la cuptorul rece care se va incalzi pana la 220°C, cca 40 de minute pana se calesc zarzavaturile. Se curata ciupercile, se taie felii. Supa de carne se pune sa dea un clocot.Se scoate vasul din cuptor, se adauga ciupercile, orezul si supa, se amesteca cu zarzavaturile si se da din nou la cuptorul de 200°C, timp de 30 de minute. Se presara patrunjel verde deasupra, se serveste direct din vasul de lut. Se poate oferi parmezan sau telemea de oaie. Este o potrivit si pentru o masa cu un singur fel de mancare.
Alte retete
Orez cu ciuperci
Placinta cu spanac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcReteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot...
Desert prajitura cu mereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii