Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu coaja cu tot. Rosiile se
Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu coaja cu tot. Rosiile se oparesc si se cojesc, se taie felii subtiri. Ardeii se curata de seminte si se taie felii. Se curata cartofii si ceapa, se taie rondele. Zarzavatul pregatit se asaza in vasul hidratat, se adauga usturoiul pisat, condimentele, sare si piper dupa gust. Se amesteca. Se acopera cu capacul si se da la cuptorul rece care se va incalzi pana la 220°C, cca 40 de minute pana se calesc zarzavaturile. Se curata ciupercile, se taie felii. Supa de carne se pune sa dea un clocot.Se scoate vasul din cuptor, se adauga ciupercile, orezul si supa, se amesteca cu zarzavaturile si se da din nou la cuptorul de 200°C, timp de 30 de minute. Se presara patrunjel verde deasupra, se serveste direct din vasul de lut. Se poate oferi parmezan sau telemea de oaie. Este o potrivit si pentru o masa cu un singur fel de mancare.
Alte retete
Orez cu ciuperci
Placinta cu spanac
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNiste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul romanPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii