Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu coaja cu tot. Rosiile se
Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu coaja cu tot. Rosiile se oparesc si se cojesc, se taie felii subtiri. Ardeii se curata de seminte si se taie felii. Se curata cartofii si ceapa, se taie rondele. Zarzavatul pregatit se asaza in vasul hidratat, se adauga usturoiul pisat, condimentele, sare si piper dupa gust. Se amesteca. Se acopera cu capacul si se da la cuptorul rece care se va incalzi pana la 220°C, cca 40 de minute pana se calesc zarzavaturile. Se curata ciupercile, se taie felii. Supa de carne se pune sa dea un clocot.Se scoate vasul din cuptor, se adauga ciupercile, orezul si supa, se amesteca cu zarzavaturile si se da din nou la cuptorul de 200°C, timp de 30 de minute. Se presara patrunjel verde deasupra, se serveste direct din vasul de lut. Se poate oferi parmezan sau telemea de oaie. Este o potrivit si pentru o masa cu un singur fel de mancare.
Alte retete
Orez cu ciuperci
Placinta cu spanac
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraM-am inspirat de pe blogul retetefeldefel
Paste cu ton si dovlecelOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii