Orez cu zuchini

Prajim zuchiniul in putin ulei si adaugam ceapa. Amestecam continuu, daca este necesar punem la foc mic, trebuie sa avem grija sa nu se arda. Condime

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati zuchini de marime mica
  • feliate in jumatati de rodele
  • ½ ceapa feliata in jumatati de rondele
  • 2 rosii de marime medie
  • taiate cubulete
  • 1 cana orez fiert
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • piper
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Prajim zuchiniul in putin ulei si adaugam ceapa. Amestecam continuu, daca este necesar punem la foc mic, trebuie sa avem grija sa nu se arda.

Condimentam dupa gust cu cimbru, busuioc si oregano. Adaugam rosiile, usturoiul, presaram piper si mai prajim putin. Presaram cu sare.

Amestecam cu gija cu orezul, acoperim si pastram la cald pana la servire.

Este important ca zuchiniul sa ramana crocant, din acest motiv nu acoperim in timpul fierberii si presaram sare doar la sfarsit.
Pofta buna!

Alte retete recomandate:

Sparanghel alb cu muschi crocant si sos

Zacusca de vinete

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci