Pasta de linte cu legume coapte

Pasta de linte cu legume coapte se prepara usor, este foarte aromata si sanatoasa. Pasta de linte se serveste alaturi de crutoane.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Pasta de linte cu legume coapte

Ingrediente

  • * 1 cutie de linte Bonduelle
  • * 100 g smantana de casa
  • * 100 g seminte de dovleac
  • * 7 morcovi mici
  • * 5 pastarnaci
  • * 2 ardei kapia
  • * 3 cepe rosii
  • * 2 cepe albe
  • * 2 capatani usturoi
  • * 1 dovlecel
  • * ierburi de Provence
  • * cimbru verde
  • * ulei de masline
  • * sare de mare
  • * piper

Mod de preparare

Pentru ca imi place foarte mult lintea am incercat aceasta pasta de linte cu legume coapte, rezultatul....un deliciu !!!

Legumele curatate si spalate se taie bucati, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu putin ulei de masline.
Se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence, cateva fire de cimbru verde, se adauga cateva seminte de dovleac si se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute.
Lintea se fierbe timp de 20 minute, apoi se strecoara.
Intr-un blender se pun legumele coapte, lintea fiarta si se formeaza o pasta.
Se adauga smantana de casa si semintele de dovleac ramase.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se poate servi.
Pofta buna!


Sursa acestei retete este blogul culinar Simona's Passion Blog

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide