Pastalopitta

Pastalopitta este o budinca de dovlecei delicioasa. Pentru a pregati aceasta specialitate greceasca aveti nevoie de 500 g dovlecei.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Pastalopitta

Ingrediente

  • 500 g dovlecei (2 buc)
  • 2 oua
  • 200 g branza
  • 3 linguri orez
  • 5 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pastalopitta este o budinca din dovlecei, o reteta delicioasa din bucataria greceasca. Daca amestecul de budinca este copt intr-un invelis de aluat de patiserie, atunci devine placinta cu dovlecei kolokithopita.

Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa, timp de 10-15 minute. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se rad. Se scurg foarte bine de apa, apoi se amesteca cu branza rasa, ouale, faina, orezul scurs de apa, sare si piper dupa gust. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina un vas de yena, apoi se toarna amestecul de budinca. Deasupra se intinde amestecul din oua batute cu smantana, sare si piper. Se da vasul cu pastalopitta la cuptor pentru 30-35 minute.


Pastalopitta se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de legume proaspete.
Sursa acestei retete est blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa