Patison pane

Un patison (cca 600 g) cu coaja alba si tare, se spala, se taie in doua. Daca nu mai este fraged se scot semintele, se taie pe latime in felii de 0,5

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g de patison (dovleac)
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Un patison (cca 600 g) cu coaja alba si tare, se spala, se taie in doua. Daca nu mai este fraged se scot semintele, se taie pe latime in felii de 0,5 cm latime si se curata de coaja.

Se bat 3 oua intregi, feliile de patison se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin ou si la urma, in pesmet.

Se rumenesc pe ambele parti in ulei abundent si fierbinte, pe foc potrivit.

Un sfat pentru cei ce fac cura de slabire, sa scoata patisonul pane din tigaie pe prosop de hartie care absoarbe excedentul de grasime.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc