Plachia de fasole cu ardei gras este o mancare neobisnuita si interesanta, dar care va va placea in asa fel incat sa o repetati des.
Mod de preparare:
Fasolea se lasa la umflat, apoi se fierbe in doua ape.
In acest timp se pregateste sosul: ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot uleiul cu o lingurita rasa de sare la
foc mic pana cand scade apa si devine lucioasa, adaugind apoi vinul, sucul de rosii si celelalte arome dupa gust si lasandu-se in continuare la foc mic pana se inmoaie bine ceapa 15 min.
Cand fasolea este fiarta si apa scazuta pana la nivelul ei, se desarta sosul peste ea adaugand usturoiul amestecand usor sa nu se striveasca boabele si potrivind gustul cu sare.
Se lasa la cuptor 10 min ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul.
Plachia se serveste rece ca fel intai, cu verdeata tocata deasupra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEram in cautarea unei retete de prajitura cu branza pentru acest week-end. Vroiam sa fie ceva cu blat pufos si visine. Cand...
Prajitura turnata cu branza si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii