Plachia de fasole cu ardei gras este o mancare neobisnuita si interesanta, dar care va va placea in asa fel incat sa o repetati des.
Mod de preparare:
Fasolea se lasa la umflat, apoi se fierbe in doua ape.
In acest timp se pregateste sosul: ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot uleiul cu o lingurita rasa de sare la
foc mic pana cand scade apa si devine lucioasa, adaugind apoi vinul, sucul de rosii si celelalte arome dupa gust si lasandu-se in continuare la foc mic pana se inmoaie bine ceapa 15 min.
Cand fasolea este fiarta si apa scazuta pana la nivelul ei, se desarta sosul peste ea adaugand usturoiul amestecand usor sa nu se striveasca boabele si potrivind gustul cu sare.
Se lasa la cuptor 10 min ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul.
Plachia se serveste rece ca fel intai, cu verdeata tocata deasupra.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacReteta aceasta de foietaj o am de peste 20 de ani, m-a cucerit de prima data cand am facut-o si o fac deseori, chiar daca...
Cremsnit cu foietaj de casaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii