Plachie de fasole cu ardei gras

Plachia de fasole cu ardei gras este o mancare neobisnuita si interesanta, dar care va va placea in asa fel incat sa o repetati des.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 2 ardei grasi
  • 250 ml suc de rosii
  • 50 ml vin
  • 2-3 catei de usturoi
  • cimbru
  • frunze de marar si patrunjel
  • sare.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Fasolea se lasa la umflat, apoi se fierbe in doua ape.

In acest timp se pregateste sosul: ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot uleiul cu o lingurita rasa de sare la
foc mic pana cand scade apa si devine lucioasa, adaugind apoi vinul, sucul de rosii si celelalte arome dupa gust si lasandu-se in continuare la foc mic pana se inmoaie bine ceapa 15 min.

Cand fasolea este fiarta si apa scazuta pana la nivelul ei, se desarta sosul peste ea adaugand usturoiul amestecand usor sa nu se striveasca boabele si potrivind gustul cu sare.

Se lasa la cuptor 10 min ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul.




Plachia se serveste rece ca fel intai, cu verdeata tocata deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aluat de foietaj
3
Aluaturi

Aluat de foietaj

Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In...

Aluat de foietaj
Supa crema de legume si ardei copt
4
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure
Bucataras.RO

Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Daca doriti un desert simplu pe care sa il iubeasca toata lumea, cred ca nu o sa dati gres daca incercati si voi acest...

Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!