Placinta cu fidea si legume este o mancare satioasa si sanatoasa, care poate fi servita cu succes la cina si poate, la fel de bine, sa fie luata si la pachetul de a doua zi la scoala sau serviciu.
Spalam si curatam morcovul si zucchina iar apoi le taiem in fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam. Intr-o tigaie incalzim uleiul si calim ceapa timp de 3 minute dupa care adaugam morcovul si zucchina pe care le coacem la foc mic timp de 7-9 minute, dupa care luam tigaia de pe foc. Punem fideaua la fiert in apa fierbinte sarata si ii lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care ii scurgem de apa si ii punem in tigaie alaturi caliturii. Amestecam bine bine ( cat unim fideaua , tigaia revine pe foc ), dupa care luam din nou tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Dam prin razuitoare branza pe care apoi o punem intr-un castron mai mare, unim galbenusurile si smantana, se condimenteaza cu sare si piper ,puteti pune si boia de ardei iute - nu scrie in reteta dar eu am pus , si amestecam bine.
Se toarna amestecul in fideaua cu legume ( eu am facut invers ) si se amesteca usor dar bine. Mixati albusele spuma si se amesteca cu grija in compozitie ( eu le-am batut la mana pana au facut un pic de spuma , era prea tarziu sa pun mixerul in functiune). Punem foietajul in tava cu diametru de 20 de cm - asa scrie in reteta -eu am pus intr-una cu diametrul de 25.
Turnam compozitia si o nivelam. Acoperim cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 de minute. Dupa care luam folia si presaram cu parmezan ras si o punem din nou in cuptor pentru alte 8-10 minute. Timpul il decideti si voi in functie de cuptorul pe care il aveti .
Placinta cu fidea si legume se lasa la racit si se taie cubulete cat pentru o portie.
Reteta de placinta cu fidea si legume a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Emmalyne.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaCuloare si savoare, atat de simplu!
Savarine cu aluat dospit si fructe exoticeEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii