Praz umplut

Se curata si se spala prazul, apoi se taie bucati si se fierbe un sfert de ora in apa cu sare. Bucatile se golesc de miez, se pastreaza doar cite trei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4—5 fire de praz
  • 1 ceasca de orez
  • verdeata tocata
  • nare
  • 1 ou
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingura de bulion
  • piper boabe
  • zahar

Mod de preparare

Se curata si se spala prazul, apoi se taie bucati si se fierbe un

sfert de ora in apa cu sare. Bucatile se golesc de miez, se pastreaza doar cite trei-patru foi din afara.

Orezul se fierbe, se amesteca intr-o farfurie cu un ou, verdeata tocata, sare si o lingurita de faina, eventual o lingurita de bulion. Se umplu bucatile de praz cu acest amestec, se asaza intr-o forma unsa cu ulei, se acopera cu apa calda dupa ce s-a dizolvat in apa o lingurita de bu-

lion. Se adauga o lingura de zahar si se introduce forma in cuptorul cald, la foc potrivit, pentru o jumatate de ora. in sosul mincarii se pun la fiert si citeva boabe de piper.
Alte retete recomandate

Mancare de sparanghel

Supa de sparanghel

Supa crema de sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa