Pui cu gutui

Se pune zaharul intr-o cratita unde se rumeneste. Cind are culoarea rosiatica, se pune putina apa. Dupa topirea zaharului aici se pun gutuile taiate f

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • patru pulpe de pui
  • partea inferioara
  • doua gutui
  • 3 linguri de zahar
  • ulei
  • sare
  • faina

Mod de preparare

Se pune zaharul intr-o cratita unde se rumeneste. Cind are culoarea rosiatica, se pune putina apa. Dupa topirea zaharului aici se pun gutuile taiate felii, fara simburi si se fierb. Intr-o alta cratita, in putin ulei, se prajesc pulpele de pui. Se acopera partial cu apa si se lasa la fiert. Cind pulpele sunt patrunse, se toarna peste ele gutuile cu zeama in care au fost fierte. Sosul poate fi ingrosat cu putina faina. In sos se pune sare, dupa gust, sau putina vegeta.
Cald, eventual cu crusta de zahar ars peste pulpe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci