Quinoa cu broccoli

Pentru o masa rapida si gustoasa, am alaturat doua ingrediente pe care le iubim, quinoa si broccoli ...ce a iesit? Pai, o bunatate...altfel se putea?:)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Quinoa cu broccoli

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -1 ceasca de quinoa
  • -1 buchetel de broccoli
  • -1/2 legaturica de marar proaspat
  • -sare
  • piper
  • dupa gust
  • -1 lingura ulei de masline presat la rece

Mod de preparare

Pentru o masa rapida si gustoasa, am alaturat doua ingrediente pe care le iubim...ce a iesit? Pai, o bunatate...altfel se putea?:)
Inainte de a va prezenta reteta, va spun ca se poate consuma atat cald, cat si rece, ca atare, sau ca garnitura...noi am servit asa cum este, ca fel principal, si tare bine am facut!

Mod de preparare:
Se spala quinoa in 4-5 ape, deoarece pelicula care acopera bobitele are un gust amarui( daca este foarte bine spalata, quinoa are un gust usor asemanator cu cel de nuca). Se pune la fiert, impreuna cu 2 cesti de apa. Se fierbe la foc mic aprox. 15 minute, apoi se acopera vasul si se lasa deoparte inca 10 minute, timp in care quinoa absoarbe restul de apa si devine mai pufoasa. Dupa ce quinoa a absorbit apa, aceasta se toarna intr-un bol mai incapator.

Intre timp, broccoli se apala cu apa rece, se desfac buchetelele si se pun la fiert in abur pentru 10 minute (aparatul de gatit cu aburi este foarte util; daca nu aveti un astfel de aparat, broccoli se fierbe in apa clocotita si usor sarata timp de 5-7 minute).
Se scot buchetelele de broccoli de la fiert si imediat se plonjeaza intr-un castron plin cu apa rece cu gheata (acest procedeu asigura pastrarea culorii verzi naturale a legumei). Se scurg bine intr-o sita, dupa care se adauga in bolul cu quinoa.

Se toaca mararul, se adauga si acela in bol, se toarna lingura de ulei de masline, se amesteca totul bine, cu ajutorul unei spatule, se potriveste de sare si piper, dupa care se poate servi.
Pofta buna!

Extra sfat: pentru o aroma mai intensa, se poate adauga si putin praf de chilli, eventual si alte ierburi proaspete.

Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!


Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare
Bucataras.RO

Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare

     O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...

Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos