Pentru o masa rapida si gustoasa, am alaturat doua ingrediente pe care le iubim, quinoa si broccoli ...ce a iesit? Pai, o bunatate...altfel se putea?:)
Pentru o masa rapida si gustoasa, am alaturat doua ingrediente pe care le iubim...ce a iesit? Pai, o bunatate...altfel se putea?:)
Inainte de a va prezenta reteta, va spun ca se poate consuma atat cald, cat si rece, ca atare, sau ca garnitura...noi am servit asa cum este, ca fel principal, si tare bine am facut!
Mod de preparare:
Se spala quinoa in 4-5 ape, deoarece pelicula care acopera bobitele are un gust amarui( daca este foarte bine spalata, quinoa are un gust usor asemanator cu cel de nuca). Se pune la fiert, impreuna cu 2 cesti de apa. Se fierbe la foc mic aprox. 15 minute, apoi se acopera vasul si se lasa deoparte inca 10 minute, timp in care quinoa absoarbe restul de apa si devine mai pufoasa. Dupa ce quinoa a absorbit apa, aceasta se toarna intr-un bol mai incapator.
Intre timp, broccoli se apala cu apa rece, se desfac buchetelele si se pun la fiert in abur pentru 10 minute (aparatul de gatit cu aburi este foarte util; daca nu aveti un astfel de aparat, broccoli se fierbe in apa clocotita si usor sarata timp de 5-7 minute).
Se scot buchetelele de broccoli de la fiert si imediat se plonjeaza intr-un castron plin cu apa rece cu gheata (acest procedeu asigura pastrarea culorii verzi naturale a legumei). Se scurg bine intr-o sita, dupa care se adauga in bolul cu quinoa.
Se toaca mararul, se adauga si acela in bol, se toarna lingura de ulei de masline, se amesteca totul bine, cu ajutorul unei spatule, se potriveste de sare si piper, dupa care se poate servi.
Pofta buna!
Extra sfat: pentru o aroma mai intensa, se poate adauga si putin praf de chilli, eventual si alte ierburi proaspete.
Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!
Se serveste cald.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii