Ratatouille este o mancare pe baza de legume foarte gustoasa. Retetele sunt multe, si la cuptor si scazute, cu sau fara anumite ingrediente, la baza fiind insa sucul de rosii, vinetele si dovleceii.
Am inceput prin a face sucul de rosii. Le-am spalat si le-am taiat bucati pe care le-am facut pasta la blender. Am adaugat in sucul de rosii ceapa maruntita si usturoiul taiat felii subtiri. Amestecul l-am turnat intr-un vas termorezistent. Am spalat vanata si am taiat-o rondele (optional le taiati si pe acestea in 4) si le-am asezat peste sucul din vasul yena. La fel am procedat si cu dovlecelul. In fine, am spalat si curatat si ardeii grasi si tot rodnele, i-am pus in strat peste dovlecel. Am presarat totul cu cimbru si uleiul de masline. Am acoperit cu folie de aluminiu si-am dat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute. Legumele vor fierbe in sucul propriu si cel de rosii. Cu 5 minute inainte de a inchide cuptorul am inlaturat folia si-am adaugat patrunjel verde din belsug.
Ratatouille se serveste rece, alaturi de friptura la gratar, sau simplu.
Reteta de ratatouille la cuptor a fost propusa pe forumul Culinar.ro de adrianae.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii