Ratatouille este o mancare pe baza de legume foarte gustoasa. Retetele sunt multe, si la cuptor si scazute, cu sau fara anumite ingrediente, la baza fiind insa sucul de rosii, vinetele si dovleceii.
Am inceput prin a face sucul de rosii. Le-am spalat si le-am taiat bucati pe care le-am facut pasta la blender. Am adaugat in sucul de rosii ceapa maruntita si usturoiul taiat felii subtiri. Amestecul l-am turnat intr-un vas termorezistent. Am spalat vanata si am taiat-o rondele (optional le taiati si pe acestea in 4) si le-am asezat peste sucul din vasul yena. La fel am procedat si cu dovlecelul. In fine, am spalat si curatat si ardeii grasi si tot rodnele, i-am pus in strat peste dovlecel. Am presarat totul cu cimbru si uleiul de masline. Am acoperit cu folie de aluminiu si-am dat la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute. Legumele vor fierbe in sucul propriu si cel de rosii. Cu 5 minute inainte de a inchide cuptorul am inlaturat folia si-am adaugat patrunjel verde din belsug.
Ratatouille se serveste rece, alaturi de friptura la gratar, sau simplu.
Reteta de ratatouille la cuptor a fost propusa pe forumul Culinar.ro de adrianae.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii