Rosii surpriza, in vas de lut sunt niste aperitive grozave. Pentru a pregati aceasta reteta cu rosii va trebuie rosii de dimensiuni medii.
Rosii surpriza, in vas de lut sunt niste aperitive grozave. Spalam rosiile, le taiem un capacel si cu o lingurita, scoatem miezul, apoi le punem pe un servet absorbant cu scobitura in jos.
Ciupercile le spalam si le taiem in doua sau in patru depinde cat sant de mari.
Frunzele de busuioc le spalam si le tocam marunt, apoi le punem intr-un bol mic. Adaugam uleiul, sare si piper si le omogenizam bine.
Cu acest amestec, ungem foarte bine rosiile in interior, apoi punem in fiecare rosie cate doua felii de sunca(vezi foto) si spargem in fiecare cate un ou.
Luam un vas mic de lut, asezam cele doua rosii si de jur imprejur presaram ciupercile. In fiecare rosie, peste ou, adaugam putin unt si dam vasul la cuptor, pentru 30 de minute. Sant gata cand ouale sunt coapte .
Cand sunt gata, adaugam sosul de soia peste ciuperci , lasam pret de cateva minutele si servim rosiile surpriza, chiar din vasul de lut.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii