Rulada cu spanac

Intai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu spanac

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 150ml ulei
  • 100 g faina
  • 500ml lapte
  • 4 oua (albusurile batute spuma)
  • 1/2 ingurita sare
  • piper
  • UMPLUTURA:
  • 500g spanac maruntit congelat
  • 400g telemea rasa de oaie
  • 2 legaturi mari de marar
  • sau 10 mici
  • sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Intai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.

Pentru aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina, amestecand continuu, ca pentru sosul bechamel dupa care se stinge cu laptele cald, pus in mai multe transe, amestecand continuu pana se omogenizeaza.

Dupa ce s-a racit amestecul de mai sus, se adauga cele 4 galbenusuri, sare, piper si la sfarsit albusurile batute spuma.

Se pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.

Se baga in cuptorul preincalzit, si se coace 30 de minute, din care primle 10 minute la foc mare, apoi la foc mediu spre mic, depinde de cuptorul fiecaruia. Nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.

Dupa ce s-a copt, asa cald, se scoate aluatul cu hartie cu tot, se unge cu umplutura si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.

mO alta varianta este de acoperire a tavii cu servetul umed si rasturnarea ei si umpluta pe partea inversa.


Rulada, o data umpluta tebuie sa stea acoperita ca sa nu se usuce, in caz ca nu o devorati toata la masa.

Se poate reincalzi in cuptorul cu microunde. Daca faceti umplutura doar din cascaval ras, si acesta trebuie pus si rulat cat foaia este calda, dupa care se acopera cu servet, ca sa aiba timp sa se topeasca cascavalul. Reteta Rulada cu spanac, sau alte vegetale si legume a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac Placinta cu spanac Rulada de miel cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Drob Pascal
3
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot

Aromat, pufos si delicios! Nu uitati, sa faceti si voi, intr-o zi de post cand nu mai aveti idei ;)

Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola