Sarmale cu ciuperci servite cu smantana

Sarmalele cu ciuperci se prepara din foi de vita, orez, ciuperci, ceapa, delikat si verdeata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 frunze de vita
  • 1 cana orez
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 jumatate lingurita delikat legume
  • 1 jumatate de lingurita boia dulce
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Sarmalele cu ciuperci se prepara asa: se toaca marunt ceapa, apoi se amesteca impreuna cu orezul spalat si se pune la calit. Se adauga ciupercile maruntite, apoi se ia de pe foc si se adauga sarea, piperul, boiaua, patrunjelul tocat marunt, pasta de rosii, jumatate de cana de apa si se amesteca bine. Se spala frunzele de vita si se umplu cu compozitia de ciuperci, se ruleaza si se formeaza sarmalele. Se pun intr-un vas mare, se adauga bulion si se lasa la fiert 45-50 de minute.

 


Se servesc calde.

Alte retete de post:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori