Sarmale de post cu fasole boabe

Sarmale de post cu fasole boabe este o reteta delicioasa.Puteti face sarmale de post cu fasole, tarate, malai,mere,morcovi. Exista multe variante pe care le puteti incerca astfel incat sarmalele fara carne sa va iasa gustoase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de post cu fasole boabe

Ingrediente

  • * 300 g fasole alba
  • boabe
  • * 1 morcov mare
  • * 1 ceapa mare
  • * 1 ardei rosu
  • * 1 ceasca orez
  • * 2 linguri pasta de tomate
  • * 1 cana apa
  • * sare
  • piper
  • * 1 varza murata
  • * cimbru

Mod de preparare

Fasolea boabe se alege, se spala si ontr-un vas cu apa se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi se pune fasolea la fiert cu sare si in apa in care a stat peste noapte, dupa ce da in cateva clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert pana se inmoaie bine boabele.

Se toaca marunt ceapa, morcovul se da pe razatoare, ardeiul se taie cubulete mici;se calesc impreuna pana se inmoaie;se condimenteaza

Se adauga fasolea boabe si se amesteca cu grija. Orezul se spala si se pune peste legume impreuna cu o cana de apa si pasta de tomate.Se fierb pana scade tot lichidul; se lasa la racit.

Se desfac foile de varza,iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa. Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia.

Deasupra se toaca varza, se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate
Se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.


Se servesc cu ardei iuti si eventual cu mamaliga.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Tort de portocale cu crema
4
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Clatite banatene
Bucataras.RO

Clatite banatene

Aceasta reteta o stiu inca din vremea in care stateam la Timisoara,este cunoscuta si sub denumirea de clatite Ana...

Clatite banatene
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori