Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci sunt delicioase si simplu de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta de sarmale de post aveti nevoie de varza acra, ciuperci, orez,cimbru si pasta de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de post cu ciuperci

Ingrediente

  • * 300 g ciuperci champignon
  • * 1 ceapa
  • * 1 morcov
  • * 1/2 ardei rosu
  • * 1 ceasca orez
  • * 1 varza murata
  • * 3 linguri pasta de tomate
  • * cimbru
  • * delikat

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei;se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt;se calesc 5 minute impreuna.
Ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna cu celelalte legume pana se inmoaie.
Se adauga orezul spalat si 1 ceasca de apa si 1 lingura pasta de tomate;
Se lasa pe foc pana scade apa.Se condimenteaza dupa gust si se lasa la racit.

Se desfac foile de varza, iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa.

Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia.

Deasupra se toaca varza, se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate. Se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.
Din aceasta compozitie nu ies foarte multe sarmale, cam 15, daca doriti dublati compozitia, eu am facut 2 feluri:P


Seservesc calde, cu mamaliguta si cu sos de rosii.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea.
Alte retete de post recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide