Pentru sarmalute delicioase de soia in foi de vita fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa.
Pentru sarmalute delicioase de soia in foi de vita fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa (sa aiba cca. 4 cm de apa deasupra) si se acopera cu o farfurioara sau un capac de diametru mai mic decit al castronului astfel incit soia sa fie bine cuprinsa de apa; se lasa astfel cel putin doua ore, dupa care se strecoara si se stoarce soia de apa; se da in clocot apa intr-un vas si se dizolva bine condimentul universal, dupa care se toarna din nou peste soia. Intre timp, se curata ceapa si se taie foarte marunt, se curata si se da pe razatoarea mica morcovul, se alege si se spala bine orezul. Se caleste ceapa si morcovul in putin ulei pana morcovul lasa culoarea, apoi se adauga orezul si putina apa calda si se lasa sa se umfle bobul de orez sa fie cam pe jumatate fiert, dupa care se da compozitia sa se raceasca. Se spala bine si se oparesc foarte usor foile de vita. In compozitia racita se adauga oul, sare, piper si condimentul pentru friptura dupa gust si se umplu sarmalutele. Se fierb la foc mic adaugind apa calda de cite ori este nevoie. Cand sunt aproape fierte (nu dureaza prea mult!), se adauga pasta de rosii subtiata cu vin si se introduc la cuptor pentru 15 – 20 minute.
Se servesc calde cu iaurt amestecat cu smantana linga o portie buna de mamaliguta. Nu le ocoliti nici reci, sunt delicioase!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii