Sarmalute delicioase de soia in foi de vita

Pentru sarmalute delicioase de soia in foi de vita fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pachet mare de soia texturata fulgi sau bucati mici
  • 200 g orez cu bob rotund
  • o ceapa mare
  • 100 g morcov (un morcov mediu)
  • un ou
  • sare
  • piper
  • condiment universal
  • condiment pentru friptura
  • o lingura buna de pasta de rosii sau bulion
  • un pahar de vin alb sec
  • 1 iaurt mare
  • o cutie mica smantana
  • 7-8 legaturi frunze de vita

Mod de preparare

Pentru sarmalute delicioase de soia in foi de vita fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa (sa aiba cca. 4 cm de apa deasupra) si se acopera cu o farfurioara sau un capac de diametru mai mic decit al castronului astfel incit soia sa fie bine cuprinsa de apa; se lasa astfel cel putin doua ore, dupa care se strecoara si se stoarce soia de apa; se da in clocot apa intr-un vas si se dizolva bine condimentul universal, dupa care se toarna din nou peste soia. Intre timp, se curata ceapa si se taie foarte marunt, se curata si se da pe razatoarea mica morcovul, se alege si se spala bine orezul. Se caleste ceapa si morcovul in putin ulei pana morcovul lasa culoarea, apoi se adauga orezul si putina apa calda si se lasa sa se umfle bobul de orez sa fie cam pe jumatate fiert, dupa care se da compozitia sa se raceasca. Se spala bine si se oparesc foarte usor foile de vita. In compozitia racita se adauga oul, sare, piper si condimentul pentru friptura dupa gust si se umplu sarmalutele. Se fierb la foc mic adaugind apa calda de cite ori este nevoie. Cand sunt aproape fierte (nu dureaza prea mult!), se adauga pasta de rosii subtiata cu vin si se introduc la cuptor pentru 15 – 20 minute.


Se servesc calde cu iaurt amestecat cu smantana linga o portie buna de mamaliguta. Nu le ocoliti nici reci, sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc