Pentru sarmalute delicioase de soia in foi de vita fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa.
Pentru sarmalute delicioase de soia in foi de vita fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa (sa aiba cca. 4 cm de apa deasupra) si se acopera cu o farfurioara sau un capac de diametru mai mic decit al castronului astfel incit soia sa fie bine cuprinsa de apa; se lasa astfel cel putin doua ore, dupa care se strecoara si se stoarce soia de apa; se da in clocot apa intr-un vas si se dizolva bine condimentul universal, dupa care se toarna din nou peste soia. Intre timp, se curata ceapa si se taie foarte marunt, se curata si se da pe razatoarea mica morcovul, se alege si se spala bine orezul. Se caleste ceapa si morcovul in putin ulei pana morcovul lasa culoarea, apoi se adauga orezul si putina apa calda si se lasa sa se umfle bobul de orez sa fie cam pe jumatate fiert, dupa care se da compozitia sa se raceasca. Se spala bine si se oparesc foarte usor foile de vita. In compozitia racita se adauga oul, sare, piper si condimentul pentru friptura dupa gust si se umplu sarmalutele. Se fierb la foc mic adaugind apa calda de cite ori este nevoie. Cand sunt aproape fierte (nu dureaza prea mult!), se adauga pasta de rosii subtiata cu vin si se introduc la cuptor pentru 15 – 20 minute.
Se servesc calde cu iaurt amestecat cu smantana linga o portie buna de mamaliguta. Nu le ocoliti nici reci, sunt delicioase!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii