Spanac cu friganele

Spanac cu friganele este o mancare simpla de spanac servita alaturi de paine cu ou. Pare a fi o mancare banala dar este delicioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Spanac cu friganele

Ingrediente

  • 500 g spanac
  • 2 cepe 100 ml ulei
  • 2 linguri pasta rosii
  • 4 oua
  • 1 lingura faina  
  • 6-8 felii paine
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Spanacul se opareste 2 minute, se scoate si se lasa la scurs. Ceapa se toaca si se pune la calit. Se adauga spanacul tocat, pasta de rosii si sare. Dupa 10 minute se dizolva putina faina in apa si se adauga in spanac. Se stinge focul si se lasa sa se racoreasca apoi se bate 1 ou. Restul de oua se dat cu laptele si un praf de sare si fiecare felie de paine se trece prin acest amestec si se prajeste in ulei pana devine aurie.

Imi plac functiile care permit presetarea timpului de preparare astfel ca am libertatea de a decide cand incepe prepararea si functia care permite pastrarea propietatilor nutritive ale alimentelor prin valva reglabila.


Se serveste cu friganele puse alaturi de fiecare portie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori