Spanac cu hribi

Peste hribi se toarna apa clocotita cat sa-i cuprinda si se tin astfel timp de 15 min. Se strecoara de apa si se pun la fript cu cele 2 linguri de mar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de hribi
  • apa clocotita
  • 2 linguri de margarina
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 1 lingura de rozmarin
  • 1 buchet de spanac

Mod de preparare

Peste hribi se toarna apa clocotita cat sa-i cuprinda si se tin astfel timp de 15 min.

Se strecoara de apa si se pun la fript cu cele 2 linguri de margarina, 1 catel de usturoi tocat si 1 lingura de rozmarin tocat.

Se calesc timp de 4 min, apoi se toarna peste, cu grija, apa in care au stat hribii.

Se fierb ciupercile la foc mic pana cand zeama de la margarina s-a evaporat si a ramas cat sa ii cuprinda. Peste ciuperci se pune si spanacul. Se tine pe foc pana frunzele de spanac capata o culoare verde aprins.

Se asezoneaza dupa gust cu putin suc de lamaie, sare si piper negru.

Este o delicioasa reteta de post !
Daca nu tineti post se poate servi si cu branza ricotta.

Se poate pune compozitia si peste paste cu/fara ou in cazul in care nu vreti sa il serviti asa simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Sarmale cu carne de pui in vas de lut
Bucataras.RO

Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Am facut doar cateva sarmalute,imi era pofta,si le-am vrut mai "light" nu de alta da tin la silueta mea=)))) au iesit super bune

Sarmale cu carne de pui in vas de lut
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise