Se curata sparanghelul de partea mai uscata de la coada, se spala (am avut 3 legaturi a 500 g /legatura). Se pun intr-un vas cu o chifla, zahar si un
Se curata sparanghelul de partea mai uscata de la coada, se spala (am avut 3 legaturi a 500 g /legatura). Se pun intr-un vas cu o chifla, zahar si unt.Se acopera cu apa, cat sa-i cuprinda si ii fierbeti scurt. Scurgeti apa, puneti ceva ulei, sarati, piperati si adugati un strop de zahar si ii caliti putin, dupa plac. Eu am servit o parte din ei, ca garnitura la peste. I-am pastrat calduti, pana am facut pestele (10 minute). Pestele l-am dat cu lamaie, sare, piper plus granulat de usturoi. L-am prajit scurt pe ambele parti la foc iute. Am stins cu 2 stropi de vin. Am turnat o smantana lichida peste.
Se serveste cu smantana.
Alte retete cu sparanghel gasiti aici:
Sparanghel nobiliar,
Salata cu sparanghel,
Ficat de vitel umplut si sparanghel
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii