Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu putina sare. Se acopera si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei potrivit de mari
  • 4 oua
  • o cutie de smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 1/3 pachet de unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu putina sare.

Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 15 minute. Se lasa apoi intr-o strecuratoare.

Se unge cu unt un vas termorezistent.

Se bat usor ouale, se adauga smantana, jumatate din cantitatea de cascaval, sare, piper si dovleceii zdrobiti putin cu o furculita.

Se amesteca bine. Se toarna compozitia in vasul pregatit si se presara cascavalul ramas.

Se lasa timp de 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.
Se serveste fierbinte.

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc