Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu putina sare. Se acopera si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei potrivit de mari
  • 4 oua
  • o cutie de smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 1/3 pachet de unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu putina sare.

Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 15 minute. Se lasa apoi intr-o strecuratoare.

Se unge cu unt un vas termorezistent.

Se bat usor ouale, se adauga smantana, jumatate din cantitatea de cascaval, sare, piper si dovleceii zdrobiti putin cu o furculita.

Se amesteca bine. Se toarna compozitia in vasul pregatit si se presara cascavalul ramas.

Se lasa timp de 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.
Se serveste fierbinte.

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori