Pentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa galbenusurile de albusuri.
Pentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma. in 75 g unt sau margarina topita, se inabusa faina dizolvata in 70 ml lapte rece, amestecand continuu. Se adauga restul de lapte, sare si se fierbe cca 5 minute. in sosul obtinut se pun galbenusuri, vinete si se amesteca. Albusurile batute spuma se adauga in compozitie, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt sau margarina si se introduce la cuptor la foc iute, pana se rumeneste.
Sufleul de vinete se serveste cald.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii