Tarta vegetariana

Pentru tarta vegetariana se amesteca branza cu untul 30 secunde (cu mixerul). Se adauga plantele aromatice, faina, praful copt si putina sare. Se mai amesteca cateva secunde.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75 g branza de vaci
  • 75 g unt
  • 2 linguri plante aromatice (cimbru
  • oregano
  • patrunjel)
  • 175 g faina
  • 2 linguri praf copt stins cu cateva picaturi lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 50 g unt
  • 2 linguri miere
  • 150 g rosii mici
  • 100 g caise deshidratate
  • 8 bucati arpagic taiat pe jumatate
  • 2 dovlecei taiati felii
  • 1 cortof taiat cubulete
  • 75 g fructe padure

Mod de preparare

Pentru tarta vegetariana se amesteca branza cu untul 30 secunde (cu mixerul). Se adauga plantele aromatice, faina, praful copt si putina sare. Se mai amesteca cateva secunde. Se da la rece 30 minute.

Se incinge cuptorul. Se unge cu unt o forma rotunda cu diametrul de 23 cm. Se stropeste

baza bormei cu miere si putina sare. Se adauga rosiile, caisele, arpagicul, dovleceii, cartofii si

fructele de padure. Se presara un praf de sare si piper. Se intinde aluatul sub forma de cerc (mai mare decat forma de copt). Se aseaza deasupra legumelor si se preseaza marginea inauntrul formei, pentru a obtine o bordura mai groasa. Se gaureste aluatul in doua locuri. Se da la cuptor si se lasa 25-30 minute, apoi se micsoreaza flacara si se mai lasa 15-20 minute. Tarta vegetariana se lasa 5 minute la racit, apoi se pune un platou deasupra formei si se rastoarna.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide