Carnea se trece prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas adinc cu o felie de piine inmuiata in apa rece, cu orezul spalat, cu oul crud si verde
Carnea se trece prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas adinc cu o felie de piine inmuiata in apa rece, cu orezul spalat, cu oul crud si verdeata tocata fin. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se coloreaza cu o lingurita de bulion si se omogenizeaza.
Telinele se curata de coaja, se spala si se golesc de miez cu varful unui cutit ascutit. Se umplu cu amestecul de carne, se asaza una langa alta intr-o oala cu peretii inalti si printre ele se pun bucati de miez de telina. Se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic. Dupa o ora se coloreaza mancarea cu o lingurita de bulion, se adauga o lingurita de faina amestecata cu apa rece si putin ulei. Se continua fierberea la cuptor.
Mancarea se serveste bine scazuta, dupa ce s-a racit un sfert de ora, cu smantana deasupra.
Alte retete:
Ardei umpluti
Dovlecei cu carne
Pui cu legume

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii