Tocana calugareasca

Tocana calugareasca este o tocanita de ciuperci cu legume sanatoasa si delicioasa. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 150 g/100 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 75 g
  • telina radacina - 100 g
  • cartofi - 250 g
  • masline - 100 g
  • orez - 50 g
  • arpagic - 100 g
  • rosii proaspete - 200 g
  • ardei gras - 100 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 cub MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Tocana calugareasca este o tocanita de ciuperci cu legume sanatoasa si delicioasa. Ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se taie cuburi. Ciupercile proaspete se spala bine, se curata si se taie lame (cele din conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge. Arpagicul se spala, se opareste si se curata. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ardeii se spala, se curata de seminte, se spala din nou si se taie felii inguste. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Arpagicul se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa. Ceapa, morcovii, telina se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga ciuperci, arpagic, ardei gras, orez, masline, cubul MAGGI si 500 ml de apa fiarta. Se introduce vasul la cuptor cca 10 minute. Spre sfarsit, se adauga sare, rosii, vin si se introduce din nou la cuptor 5-7 minute.

Tocana calugareasca se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de castraveti cu smantana
2
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Tort cu frisca si fructe
4
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
5
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia