Tocana de ceapa cu mamaliguta

Tocana de ceapa cu mamaliguta este o mancare delicoasa si satioasa, excelenta pentru pranz.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4-5 cepe mari (500-600 g)
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei
  • 1-2 linguri suc de rosii sau citeva picaturi de otet
  • un varf de lingurita cu piper macinat
  • 1-2 catei de usturoi.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Ceapa curatata se pune intr-un vas cu apa rece ca sa-i anihileze iuteala, pana cand se termina de taiat. Se taie solzisori si se pune intr-o cratita cu tot uleiul si o lingurita cu sare (care va extrage apa din ceapa, sa se inmoaie mai repede), circa 15 minute, amestecand des. La sfarsit, cand a devenit translucida (semn ca a scazut apa), se pune boiaua sau pasta de rosii, amestecandu-se de 3-4 ori; se adauga si sucul de rosii, piperul si usturoiul (facultativ), potrivindu-se gustul cu sare si cu putin otet.

In acest timp, se pregateste si mamaliguta putin mai vartoasa (250 g malai la 1 l apa). Cu o lingura de supa,
inmuiata in grasimea de ceapa, se ia din mamaliguta cate o galusca (cat lingura), se rostogoleste prin ceapa, apoi se aseaza intr-o cratita cu o parte din ceapa; astfel se procedeaza si cu restul de mamaliga, cat este necesar.


Tocana se tine putin la cuptor sa fie mai calda si se serveste cu zeama de varza sau cu salata de varza acra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide