Vinete coapte

Presaram vinetele cu sare si lasam 30 minute. Intr-un ibric punem la fiert apa, uleiul si paprika. Dam intr-un clocot si lasam alte 5 minte la foc mi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vinete coapte

Ingrediente

  • 2 vinete medii feliate
  • sare
  • 2 lingurite paprika
  • 80 ml apa
  • 80 ml ulei floarea soarelui

Mod de preparare

Presaram vinetele cu sare si lasam 30 minute. Intr-un ibric punem la fiert apa, uleiul si paprika. Dam intr-un clocot si lasam alte 5 minte la foc mic mic punem amestecul obtinul intr-un castron si-l lasam sa se separe. aruncam sedimentele depuse.

Spalam feliile de vinete

indepartam excesul de apa. Ungem fiecare parte a vinetelor cu amestecul de paprika si dam la cuptor incins la 190C / 375F timp de 15 - 20 minute.


Se servesc stropite cu suc de lamaie.

Reteta Vinete coapte a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

Vinete cu chiftelute (piftelute),

Musaca de vinete cu carne de pui ,

Vinete umplute cu carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori