Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua plansete, cu o greutate deasupra.
Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se
presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua
plansete, cu o greutate deasupra.
Se pune uleiul la incins, se caleste ceapa, tocata marunt, se adauga rosiile, decojite si taiate felii, usturoiul pisat, foaia de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul.
Se fierbe inabusit o jumatate de ora, pana capata consistenta, se lasa la racit, apoi se trece printro sita. Separat, se prajesc in ulei, pe ambele parti, vinetele
bine scurse si date prin faina.
Se toarna cateva linguri de sos intr-un vas termorezistent, se aseaza cateva felii subtiri de telemea, peste care se pune un strat de vinete, apoi din nou sos, telemea, vinete etc.
Deasupra se aseaza telemea rasa, amestecata cu pesmet.
Se stropeste cu unt topit. Se introduce vasul vasul la cuptor si se lasa pana cand branza se rumeneste usor.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorTortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...
Tort Diplomat a la AdrianaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseDe belea Petrica asta, a istericat o groaza de femei, habar nu am de ce, la fel cum habar nu am de ce prajitura asta-i poarta...
Prajitura Petre Roman
Comentarii