Vinete cu telemea

Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua plansete, cu o greutate deasupra.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete de marime potrivita
  • 1/2 kg rosii
  • 150 g de telemea
  • 2 cepe
  • 2 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 150 mI ulei
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de pesmet alb
  • fin
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie felii de circa 2 cm grosime, se

presara cu sare si se lasa sa se scurga bine, intre doua

plansete, cu o greutate deasupra.

Se pune uleiul la incins, se caleste ceapa, tocata marunt, se adauga rosiile, decojite si taiate felii, usturoiul pisat, foaia de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul.

Se fierbe inabusit o jumatate de ora, pana capata consistenta, se lasa la racit, apoi se trece printro sita. Separat, se prajesc in ulei, pe ambele parti, vinetele

bine scurse si date prin faina.

Se toarna cateva linguri de sos intr-un vas termorezistent, se aseaza cateva felii subtiri de telemea, peste care se pune un strat de vinete, apoi din nou sos, telemea, vinete etc.

Deasupra se aseaza telemea rasa, amestecata cu pesmet.

Se stropeste cu unt topit. Se introduce vasul vasul la cuptor si se lasa pana cand branza se rumeneste usor.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci