Vinete gratinate

Vinete gratinate este o reteta simpla dar delicioasa, perfecta pentru o masa usoara cu legume. Pe langa musaca, vinetele pot fi pregatite si in acest fel si sunt delicioase!

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Vinete gratinate

Ingrediente

  • - 3 vinete taiate felii de aproximativ 1 cm grosime
  • - sos de rosii (preferabil facut in casa)
  • - 30 g sos pesto
  • - 100 g mozzarella rasa
  • - 100 g parmezan ras
  • - oregano
  • - 6-7 frunze de busuioc
  • - ulei de masline
  • - sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput am condimentat vinetele cu sare, piper si ulei de masline si le-am tras la tigaie fix 1 minut pe fiecare parte, pana au capatat o culoare usor maronie. Este important sa taiati vinetele la aceeasi grosime pentru a se coace uniform.

Am uns o tava pentru cuptor cu putin ulei de masline si am asezat primul strat de vinete, apoi am turnat o parte din sosul de rosii, apoi inca un strat de vinete si iar unul de rosii pana am terminat toate vinetele. Am pastrat putin sos de rosii pe care l-am amestecat cu sosul pesto si l-am turnat in tava peste vinete. La final am adaugat branzeturile si busuiocul si am lasat la cuptor (180 grade) timp de 10 minute.

Pofta buna!


Puteti servi vinetele gratinate ca preparat unic la masa, sau sub forma de garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc