Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe Iung, adanc, dar fara sa se strapunga. Se fac patru crestaturi in cruce. Se lasa vinetel
Se taie capatul dinspre coada al vinetelor.
Se cresteaza pe Iung, adanc, dar fara sa se strapunga. Se fac patru crestaturi in cruce.
Se lasa vinetele circa 15 minute in apa clototita.
Se strecoara, se sareaza in interior si se asaza pe
o placa de lemn.
Intre timp, se taie ceapa felii si se caleste in ulei incins. Se adauga 2 rosii, taiate felii, patrunjelul, tocat marunt, sare, piper, dupa gust, si zaharul.
Se impaneaza vinetele cu amestecul pregatit, punand in fiecare despicatura si cate un pic de usturoi.
Se asaza vinetele intr-o tava, cu umplutura in sus, si
acopera cu felii de rosii, se adauga putina apa si se lasa la cuptor, la foc potrivit, circa o ora.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii