Vinete "Provincial"

Pentru vinete "Provincial" vinetele se spala, se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul si se taie cuburi. Usturoiul si ceapa se curata, se spala, se decojesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • vinete - 900 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 200 g
  • usturoi - 30 g
  • paine alba - 100 g
  • patrunjel - 1 legatura
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru vinete "Provincial" vinetele se spala, se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul si se taie cuburi. Usturoiul si ceapa se curata, se spala, se decojesc si se taie felii. Painea se taie cuburi mici. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Din 50 ml ulei, 200 g rosii proaspete (sau 100 g conservate) si 100 g ceapa se prepara sosul de rosii. Vinetele se prajesc in 85 ml ulei. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa, se adauga rosii, miezul de la vinete, usturoi, paine, 1 legatura de patrunjel verde, sare si piper dupa gust. Se amesteca pentru uniformizare, se fierbe 5 minute. Cu aceasta compozitie se vor umple vinetele, care apoi se aseaza in tava unsa cu 15 ml ulei. Se adauga 50 ml apa si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Vinetele "Provincial" se servesc calzi, cu sos de rosii si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide