Ardei umplut la tava

Ardeii umpluti la tava se pregatesc foarte usor si sunt perfecti in timpul verii pentru o masa delicioasa. Ardeii umpluti cu orez sunt foarte satiosi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ardei umplut la tava

Ingrediente

  • -ulei de masline
  • -4 fileuri de piept de pui taiate bucatele
  • -200 g orez cu bob lung
  • -1 patrunjel radacina
  • -1 pastarnac
  • -2 morcovi rasi
  • -patrujel verde tocat
  • -1 lingurita de cimbru uscat
  • -1 l de supa de pui
  • -250 g rosii tocat din conserva
  • -1 cutie ciuperci din conserva
  • -6 ardei rosii si galbeni grasi
  • -1 ceapa
  • -sare
  • piper
  • -1 ceasca vin rosu

Mod de preparare

-pieptul tiata cubulete il lasam sa steie 30 minute in condimente;

-taiam ceapa marunt si o calim putin in ulei de masline impreuna cu morcovul ras; -adaugam pieptul taiat cubulete si amestecam bine. Lasam sa se patrunda sub capac. Stingem cu vin rosu. Compozitita o lasam apoi deoparte;

-spalam orezul si il punem in alt vas impreuna cu supa la fiert 10 minute; -adaugam patrunjelul si pastarnacul doar pentru gust; - scoatem patrunejelul si pastrancul din orez, adaugam ciupercile taiate marunt. Amestecam totul bine; -adaugam cimbrul si la sfarsit rosiile din conserva; -lasam toate sa fiarba inca 10 minute.

Deci, in total toata compozita fierbe 20 minute. Dupa gust daca mai dorim mai punem sare si piper; -lasam compozitia la odihnit sub capac 10 minute, orezul astfel se umfla frumusel; -amestecam cele 2 compozitii:cea de carne si cea de orez; -ne pregatim din timp ardeii in tava unsa sau tava in care am pus hartie de copt.

Taiem ardeii in jumatati si ii umplem; -acoperim tava cu folie de aluminiu; -se coace in cuptor incins 25 minute; -am facut pe langa si un sos din bulion de casa in care am pus sare, zahar, 2 lingurite faina, patrunjel tocat deasupra.

Reteta Ardei umplut la tava a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro


Servitii ardeii umpluti calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide