Ardei umplut la tava

Ardeii umpluti la tava se pregatesc foarte usor si sunt perfecti in timpul verii pentru o masa delicioasa. Ardeii umpluti cu orez sunt foarte satiosi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ardei umplut la tava

Ingrediente

  • -ulei de masline
  • -4 fileuri de piept de pui taiate bucatele
  • -200 g orez cu bob lung
  • -1 patrunjel radacina
  • -1 pastarnac
  • -2 morcovi rasi
  • -patrujel verde tocat
  • -1 lingurita de cimbru uscat
  • -1 l de supa de pui
  • -250 g rosii tocat din conserva
  • -1 cutie ciuperci din conserva
  • -6 ardei rosii si galbeni grasi
  • -1 ceapa
  • -sare
  • piper
  • -1 ceasca vin rosu

Mod de preparare

-pieptul tiata cubulete il lasam sa steie 30 minute in condimente;

-taiam ceapa marunt si o calim putin in ulei de masline impreuna cu morcovul ras; -adaugam pieptul taiat cubulete si amestecam bine. Lasam sa se patrunda sub capac. Stingem cu vin rosu. Compozitita o lasam apoi deoparte;

-spalam orezul si il punem in alt vas impreuna cu supa la fiert 10 minute; -adaugam patrunjelul si pastarnacul doar pentru gust; - scoatem patrunejelul si pastrancul din orez, adaugam ciupercile taiate marunt. Amestecam totul bine; -adaugam cimbrul si la sfarsit rosiile din conserva; -lasam toate sa fiarba inca 10 minute.

Deci, in total toata compozita fierbe 20 minute. Dupa gust daca mai dorim mai punem sare si piper; -lasam compozitia la odihnit sub capac 10 minute, orezul astfel se umfla frumusel; -amestecam cele 2 compozitii:cea de carne si cea de orez; -ne pregatim din timp ardeii in tava unsa sau tava in care am pus hartie de copt.

Taiem ardeii in jumatati si ii umplem; -acoperim tava cu folie de aluminiu; -se coace in cuptor incins 25 minute; -am facut pe langa si un sos din bulion de casa in care am pus sare, zahar, 2 lingurite faina, patrunjel tocat deasupra.

Reteta Ardei umplut la tava a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro


Servitii ardeii umpluti calzi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Rascovi marinati
3
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Cremes
4
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Salata Pickles
5
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Parteneri
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Bucataras.RO

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Un desert cu gust de copilarie!

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet