Ardei umpluti cu orez si urda

Ardei umpluti cu orez si urda este o reteta minunata de ardei umpluti cu orez. Este o mancare traditionala ce merge servita cu smantana.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu orez si urda

Ingrediente

  • 4 ardei grasi
  • 200 g urda
  • 70 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • marar
  • 2-3 rosii
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Ardeii se curata de seminte, se spala si se lasa sa se scurga de apa.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade mic, urda se paseaza bine cu o furculita, orezul se spala in mai multe ape, mararul se taie fin.
Ceapa se inabusa in 2 linguri ulei si 100 ml apa. Dupa 5-6 minute, se adauga morcovul si orezul. Se lasa sa se gateasca la foc mic, amestecand constant sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce orezul s-a umflat usor si toata apa a scazut, se opreste focul. Se adauga mararul, urda si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Cu amestecul obtinut se umplu ardeii grasi.
Rosiile se dau pe razatoare si se amesteca cu 1-2 linguri ulei, 200 ml apa, sare si putin piper.
Sosul de rosii se toarna intr-un vas termorezistent, apoi se aseaza ardei umpluti.
Vasul se da la cuptor pentru 25 minute acoperit cu capac sau cu folie din aluminiu, si inca 5-10 minute fara capac.


Ardeii umpluti cu orez si urda se servesc calzi, stropiti cu sosul de rosii si presarati cu marar verde.

Cele doua functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
-Tehnologia cu incalzire 3D. Caldura actioneaza uniform si nu e nevoie sa amesteci in mancare.
- Cele 12 programe diferite de gatire care pot indeplini toate poftele familiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
1
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Ciulama cu ciuperci
3
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
4
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
5
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii