Dolmathakia sunt versiunea greceasca a sarmalelor in foi-de-vita de vie, impregnate cu arome mediterane de ulei de masline si lamaie.
Dolmathakia sunt versiunea greceasca a sarmalelor in foi-de-vita de vie, impregnate cu arome mediterane de ulei de masline si lamaie.
Incingeti 100 ml de ulei de masline pe o tigaie si caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati orezul si lasati tava acoperita la foc mic 5 minute. Adaugati mararul, semintele de pin, 100ml apa fierbinte, sarea si piperul. Fierbeti 5 minute. Lasati sa se raceasca.
Foile de vita-de-vie de la conserva vor fi limpezite in apa rece, iar cele proaspete se vor pune in apa clocotita pentru 3 minute, apoi se vor limpezi in apa rece.
In centrul fiecarei frunze, asezate cu fata lucioasa in jos, se va pune cate o lingurita cu varf de umplutura. Impaturiti foaia (nu foarte stans, deoarece orezul se va umfla). Tapetati o tigaie cu foi de vita-de-vie si asezati dolmathakia unul langa celalalt, in straturi. Stropiti cu zeama de la o lamaie, adaugati 100 ml ulei de masline si 500 ml apa fierbinte. Asezati o farfurie peste dolmathakia, puneti capacul si fierbeti la foc mic timp de 1 ora. Lasati-le sa se raceasca in tigaie.
Se servesc reci, la deschiderea pranzului sau cinei.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii