Gogosari cu orez si ochiuri

Pentru gogosari cu orez si ochiuri gogosarii se spala, se prajesc in 75 g untura sau ulei, se curata de pielite, cotoare si seminte. Ceapa se curata, se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 500 ml sau 500 ml apa si 1 cub MAGGI de vita
  • gogosari - 1 kg
  • orez - 150 g
  • ceapa - 100 g
  • untura/ulei - 150 g (ml)
  • oua - 5 bucati
  • pasta de tomate - 50 g
  • otet - 10 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru gogosari cu orez si ochiuri gogosarii se spala, se prajesc in 75 g untura sau ulei, se curata de pielite, cotoare si seminte. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml supa de oase. Ceapa si orezul se inabusa in untura sau ulei si se adauga pasta de tomate, supa de oase, sare dupa gust si se fierb. Se introduc la cuptor dupa ce au fiert. La orezul fiert se adauga 1 legatura de patrunjel verde, piper dupa gust, se amesteca pentru omogenizare, se raceste; gogosarii se umplu cu compozitia de orez. Ouale se sparg pe rand intr-un vas cu apa clocotita, sare si otet. Cand sunt gata se scot, se tin in apa rece, se aseaza deasupra gogosarilor umpluti cu orez si se adauga restul de patrunjel.

Gogosarii cu orez si ochiuri se servesc calzi sau reci.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc