Orez cu mazare si cascaval

Se caleste in 50 gr unt pus intr-un vas cu capac mazarea, apoi se adauga putina apa fierbinte, zahar si se lasa la fiert pana scade apa. Intre timp, s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mazare
  • 1 ceasca orez
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 50 gr cascaval ras
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita zahar
  • sare

Mod de preparare

Se caleste in 50 gr unt pus intr-un vas cu capac mazarea, apoi se adauga putina apa fierbinte, zahar si se lasa la fiert pana scade apa. Intre timp, se spala orezul, se toaca ceapa si patrunjelul verde si se calesc toate in 50 gr unt. Se toarna apoi apa fierbinte si se lasa sa fierba pana scade. Se asaza orezul pe un platou si in mijloc se toarna mazarea. Deasupra orezului se presara cascaval ras. Se poate amesteca mazarea cu orezul, se asaza pe platou si se presara cascaval ras.
Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare

Garnitura de orez si mazare

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci