Orez cu rosii la tigaie

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de orez, rosii, parmezan, alune de padure, unt, sare, verdeata, ulei de masline

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr orez
  • 4 rosii
  • 100 gr parmezan
  • 75 gr alune de padure
  • 2 linguri unt
  • 1 lingurita sare
  • verdeata
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa cu sare. Se scurge, apoi se amesteca impreuna cu parmezanul ras, alunele, o lingura de unt. Se topeste intr-o tigaie o lingura de unt si se adauga orezul. Se niveleaza, se adauga jumatatile de rosii si se incrusteaza bine pana la fundul tigaii. Se presara sare aromata cu verdeata si se stropeste cu ulei de masline. Se acopera tigaia cu un capac si se prajeste totul la foc mediu 20 de minute.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete de post:
Sarmale de post
Cornulete de post
Maioneza de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc