Orezul cu suc de rosii si cascaval, la cuptor, constituie o cina consistenta dar usoara, care merge de minune alaturi de o salata verde, cu ridichi si castraveti.
Ceapa tocata o calim in untul topit, adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeii tocati marunt, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea taiata cubulete si o cana de apa. Lasam sa fiarba pana scade apa, amestecand din cand in cand. Cand a scazut apa adaugam orezul (fiert) si amestecam continuu cca 5 minute. La final adaugam patrunjelul si condimente dupa gust.
Orezul il spalam in apa rece dupa care il punem la fiert in apa cu sare, il scurgem de apa.
Compozitia o punem intr-o tava unsa (eu am tapetat-o cu hartie de copt) turnam sucul de rosii deasupra dupa care adaugam cascavalul ras si dam la cuptor ca 10 minute.
Orezul cu suc de rosii si cascaval, se serveste cald, alaturi de o salata verde, cu ridichi si castraveti sau, pentru iubitorii de picanterii, ideali sunt si ardeii iuti murati.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legume
Comentarii