Orezul iranian este foarte simplu de preparat. Pentru aceasta se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta, deci nu e obligatoriu.
Orezul iranian este foarte simplu de preparat. Pentru aceasta se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta, deci nu e obligatoriu.
Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie inca putin tare la mijloc cand e muscat bobul de orez.
Se scoate orezul si se clateste.Se strecoara de apa.
Intr-o oala se adauga 2-4 linguri de ulei. Iraniencele adauga mult ulei, daca vreti mai mult e ok. Cateodata mai adaug felii rotunde de cartofi, ca sa obtin o crusta crocanta numita tadiq.
Se adauga orezul si se mai pune putin ulei deasupra.
Se acopera vasul si se da la foc mic cam 30 minute.
Orezul iranian se serveste la salate sau ca si garnitura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii