Orez iranian

Orezul iranian este foarte simplu de preparat. Pentru aceasta se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta, deci nu e obligatoriu.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Orez iranian

Ingrediente

  • 500 gr orez cu bobul lung sau basmati
  • apa
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Orezul iranian este foarte simplu de preparat. Pentru aceasta se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta, deci nu e obligatoriu.
Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie inca putin tare la mijloc cand e muscat bobul de orez.
Se scoate orezul si se clateste.Se strecoara de apa.
Intr-o oala se adauga 2-4 linguri de ulei. Iraniencele adauga mult ulei, daca vreti mai mult e ok. Cateodata mai adaug felii rotunde de cartofi, ca sa obtin o crusta crocanta numita tadiq.
Se adauga orezul si se mai pune putin ulei deasupra.
Se acopera vasul si se da la foc mic cam 30 minute.


Orezul iranian se serveste la salate sau ca si garnitura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc