Orez japonez cu usturoi

Pentru orez japonez cu usturoi orezul se pune la fiert in apa cu sare. Morcovul se taie rondele, restul legumelor se toaca marunt, iar sunca cubulete si se pun intr-un wok.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani de orez
  • 300 g sunca
  • 2 oua
  • 2 ardei iuti
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 linguri de sos de soia
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper daca e nevoie
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Pentru orez japonez cu usturoi orezul se pune la fiert in apa cu sare. (2 cani de orez si 4 de apa)

Morcovul se taie rondele, restul legumelor se toaca marunt, iar sunca cubulete si se pun intr-un wok la prajit pentru cateva minute pana se inmoaie.
Ouale se bat cu o furculita, apoi se adauga in wok, amestecand continuu. Se mai adauga 2 linguri de sos de soia.

La final se pune si orezul in wok si se amesteca energic. De preferat este ca orezul japonez cu usturoi sa fie racit.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc