Pilaf cu ciuperci si smantana

Pentru pilaf cu ciuperci si smantana orezul se alege de impuritati si se spala. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 750 ml sau 750 ml apa si 1 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • orez - 300 g
  • smantana - 500 g
  • margarina/unt - 100 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pilaf cu ciuperci si smantana orezul se alege de impuritati si se spala. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. (Ciupercile conservate se spala sub jet de apa rece si se taie lame.) Ciupercile se inabusa in 25 g margarina sau unt. Separat, se inabusa orezul in 75 g margarina sau unt, se adauga supa, sarea si se fierbe cca 10 minute. Peste orezul fiert se adauga ciuperci si se introduc la cuptor 10 minute.

Pilaful cu ciuperci si smantana se serveste cald, cu smantana deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori