Pilaf de orez

Dupa ce s-a spalat bine orezul se pune in apa sa se umfle. In acelasi timp se toaca ceapa, ardeii si gogosarii marunt si se pun intr-un vas, pe foc m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceasca mare cu orez
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura marar tocat marunt
  • 2 ardei grasi
  • verzi
  • 2 gogosari rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 3 rosii
  • 3 cesti mari cu apa sau supa de legume strecurata
  • 1-2 cuisoare sau o lingura cu vegeta
  • 3 linguri sos de rosii

Mod de preparare

Dupa ce s-a spalat bine orezul se pune in apa sa se umfle. In acelasi timp se toaca ceapa, ardeii si gogosarii marunt si se pun intr-un vas, pe foc mic, cu 3-4 linguri de ulei, amestecand pana ce se inmoaie. Se adauga orezul, usturoiul taiat feliute, rosiile curatate de pielite si seminte, taiate marunt si mararul tocat. Se amesteca totul pana ce scade zeama de la rosii. Se toarna 3 cesti cu apa, se adauga 3 linguri sos gros de rosii, sare, piper, cuisoarele si se introduce in cuptor sa fiarba si sa scada. Nu se scade prea tare deoarece pana se serveste, pilaful se mai ingroasa.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Conopida la cuptor cu bacon Garnitura de orez si mazare Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta