Pilaf dietetic foarte gustos

Se fierb legumele feliate. Orezul se fierbe in apa ramasa de la legumele fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea gras e gretos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300-400 g orez
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/2 cutie ciuperci taiate
  • 3 morcovi
  • 2 pastirnac
  • 2 rosii
  • 4 linguri pasta tomate
  • condimente (usturoi
  • dafin
  • oregano
  • cimbru
  • maghiran
  • ienibahar
  • marar
  • boia iute sau dulce
  • sare
  • piper)

Mod de preparare

Se fierb legumele feliate. Orezul se fierbe in apa ramasa de la legumele fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea gras e gretos si nesanatos) si mararul tocat marunt. Dupa ce orezul s-a inmuiat se adauga cimbrul, maghiranul, dafinul, boabele de piper si oregano, ienibaharul, sare dupa gust. Se adauga si ciupercile eventual maruntite, se pun deasupra felii de rosii taiate si se mai da totul la cuptor. Intre timp se face un sos din pasta de tomate amestecata cu usturoiul strivit, sare si putin ulei, toate calite si stinse cu apa de la legumele fierte. Se rade gulia si se amesteca cu putina sare, sau se taie bucatele foarte mici. Gulia si sosul se pun deasupra pilafului cald cind se scoate de la cuptor si se serveste. Daca aveti cuptor cu microunde timpul de preparare se scurteaza.
Se serveste cu vasul asezat pe masa, caci e destul de aspectuos. Se poate adauga o salata din salata verde, morcovi rasi, un mar ras, o gulie rasa, o sfecla mica fiarta si rasa, toate amestecate cu putin ulei, sare si lamie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file  afumat de ansoa
1
Aperitive cu peste

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa
Tarta cu mere si scortisoara
2
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Placinte cu carne si carnati
3
Aperitive cu carne

Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...

Placinte cu carne si carnati
Rasturnata cu ananas si gem de gutui
4
Prajituri

Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Rasturnata cu ananas si gem de gutui
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
5
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Parteneri
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba
Bucataras.RO

Fursecuri cu cacao si ciocolata alba

Sunt o mare fana a fursecurilor si imi place sa rontai la ele tare mult. Daca ar fi dupa mine cred ca as face saptamanal,...

Fursecuri cu cacao si ciocolata alba
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii