Un deliciu cu mamaliguta calda si stropite din abundenta cu smantana.
Pentru inceput vom pregati prazul ce ulterior il vom umple.Asadar,vom spala prazul, il vom taia de lungimea unei tigari si vom scoate miezul usor cu degetul formand tuburi. Separat intr-o cratita calim 2 cepe tocate marunt,iar cand devine aurie adaugam orezul si o cescuta de apa. Cand orezul este semifiert adaugam marar/patrunjel, condimentam dupa gust cu sare,piper,boia de ardei si adaugam 2 lingurite de pasta de tomate. Calitura de orez o lasam sa se racoreasca, iar apoi o amestecam cu carnea tocata si daca este necesar mai adaugam condimente dupa gust. Cu ajutorul unei lingurite vom umple tuburile de praz, tinem tubul vertical in palma avand un capat acoperit. Tuburile de praz umplute le asezam intr-un vas de lut peste care turnam suc de rosii/vin alb si deasupra presaram miezul de praz tocat. Vasul acoperit se introduce la cuptor pentru o ora la foc domol,iar cand zeama a inceput sa scada luam capacul pentru 5-10 minute lasand sa se rumeneasca. Se serveste cu mamaliguta calda si smantana deasupra.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii