Rizotto cu sofran

Ceapa tocata marunt se caleste, se adauga si usturoiul pisat, apoi orezul care se caleste pana devine sticlos. Se condimenteaza cu piper, patrunjel ve

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 70 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g orez
  • 150 ml vin alb
  • 1 – 1
  • 5 l supa de carne/din cub concentrat/
  • sare
  • putin sofran
  • 80 g parmezan ras
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste, se adauga si usturoiul pisat, apoi orezul care se caleste pana devine sticlos. Se condimenteaza cu piper, patrunjel verde si sofran. Se stinge cu vin si supa de carne, se amesteca de mai multe ori. Inainte de a fi gata, se dauga morcovul taiat cubulete, parmezanul si untul. Se serveste fierbinte sub forma de galuste(chenele) rupte cu lingura.
Alte retete culinare recomandate

Retete cu orez:

Pilaf de orez cu legume

Orez cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc