Pentru sarmale cu orez in foi de varza se scot cotoarele de varza si se aleg foi pentru sarmale; restul se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala.
Pentru sarmale cu orez in foi de varza se scot cotoarele de varza si se aleg foi pentru sarmale; restul se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Stafidele se curata de codite, se spala si se pun in apa 10 minute. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 10 ml apa. Morcovii se curata, se spala si se rad fin. intr-un vas se inabusa 100 g ceapa in 60 g untura (sau 60 ml ulei) impreuna cu orezul. Se adauga apa fierbinte si sare. Se acopera vasul cu capac si se introduce la cuptor cca 7-8 minute pentru ca orezul sa fiarba numai pe jumatate. Se lasa sa se raceasca. in compozitia obtinuta se adauga stafidele scurse de apa, se amesteca putin si se fac sarmale - pe foile de varza se aseaza cca 20 g de compozitie, se ruleaza fiecare foaie, iar capetele se introduc in interior. Sarmalele astfel preparate se aseaza una langa alta intr-o cratita in care s-a pus un strat subtire de varza tocata; mijlocul vasului va ramane gol si se va umple cu varza, acoperind si sarmalele. in untura care a ramas se inabusa ceapa, pasta de tomate, boia de ardei, sare si piper, iar sosul obtinut se adauga la sarmale, completand cu zeama de varza sau apa. Sarmalele se fierb la foc moderat, iar in ultimele 15 minute de fierbere se introduc la cuptor.
Sarmalele cu orez in foi de varza se servesc calzi sau reci.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii