Sarmale cu orez in foi de varza

Pentru sarmale cu orez in foi de varza se scot cotoarele de varza si se aleg foi pentru sarmale; restul se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • varza alba murata - 2
  • 3 kg
  • orez - 175 g
  • untura - 125 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • ulei - 125 ml
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 200 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • stafide - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru sarmale cu orez in foi de varza se scot cotoarele de varza si se aleg foi pentru sarmale; restul se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Stafidele se curata de codite, se spala si se pun in apa 10 minute. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 10 ml apa. Morcovii se curata, se spala si se rad fin. intr-un vas se inabusa 100 g ceapa in 60 g untura (sau 60 ml ulei) impreuna cu orezul. Se adauga apa fierbinte si sare. Se acopera vasul cu capac si se introduce la cuptor cca 7-8 minute pentru ca orezul sa fiarba numai pe jumatate. Se lasa sa se raceasca. in compozitia obtinuta se adauga stafidele scurse de apa, se amesteca putin si se fac sarmale - pe foile de varza se aseaza cca 20 g de compozitie, se ruleaza fiecare foaie, iar capetele se introduc in interior. Sarmalele astfel preparate se aseaza una langa alta intr-o cratita in care s-a pus un strat subtire de varza tocata; mijlocul vasului va ramane gol si se va umple cu varza, acoperind si sarmalele. in untura care a ramas se inabusa ceapa, pasta de tomate, boia de ardei, sare si piper, iar sosul obtinut se adauga la sarmale, completand cu zeama de varza sau apa. Sarmalele se fierb la foc moderat, iar in ultimele 15 minute de fierbere se introduc la cuptor.

Sarmalele cu orez in foi de varza se servesc calzi sau reci.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide